Birth into Being

Birth into Being

HEADER BIRTH AS WE KNOW IT

 Voor wie?

Voor wie beseft dat negatieve ervaringen uit zijn/haar kinder- of babytijd nog steeds een invloed hebben op zijn/haar dagelijks leven
Voor wie zich diepgaand wenst voor te bereiden op een geboorte of bewuster als ouder in het leven wil staan
Voor wie hoofd, hart en lichaam op één lijn wil krijgen
Voor wie beseft dat er méé in zich zit dan dat hij/zij er niet uit krijgt
Voor wie fronsend denkt: ‘Waarom maak ik steeds hetzelfde mee?’
Voor wie moeite heeft om zich te binden of om gevoelens te uiten
Voor wie weinig zelfvertrouwen heeft

 Wat?

Ben je je, net als de meeste mensen, niet bewust van de invloed van je verleden op wie en hoe je vandaag bent? Logisch, want hoe jonger je was, hoe minder je ‘denkend brein’ gevormd was. Maar zelf al was je piepklein, gevoelsmatig en zintuiglijk werkte je brein al aan 100%, ook tijdens je verblijf in de baarmoeder. Iedere prikkel en gevoel die toen binnenkwamen, zowel positieve als negatieve, vormde jouw ‘limbische imprint’. Al wat je een negatieve limbische imprint heeft bezorgd, noemt men ook wel eens ‘geboortetrauma’- zelfs al gaat het over gebeurtenissen die pas jaren later ervaren werden.

De Russische Elena Vladimirova, oprichtster van Birth into Being, ontwikkelde technieken en oefeningen om naast je huidige imprints, nieuwe mooie imprints te installeren in je ‘gevoelsbrein’ (‘limbic imprint recoding’) en bundelde ze samen tot een workshop. Het is alsof je dan nieuwe ‘innerlijke referentiepunten’ krijgt.

We blijven ook stilstaan bij het waarom van je ‘negatieve ervaringen’ van vroeger: je bent vandaag wie je bent dank zij je allervroegste ervaringen als mens. Ze wakkeren telkens opnieuw je diep verlangen aan om specifieke kwaliteiten in je leven te ontwikkelen. De workshop van Birth into Being laat je voelen om welke kwaliteiten dat gaat.

IMG_5206 - Nina & Bianca - BIBMeer achtergrond over de methodiek zelf vind je op de internationale website van Birth into Being of op de Belgische site.

De avond voor een Birthshop starten we met een film- en introductie avond. Je krijgt dan Elena’s film ‘Birth as we know it’ te zien.  De film toont unieke beelden van natuurlijke geboortes en is doorweven met uitleg van Elena over haar werk en het effect van imprinting. Tijdens die avond, die je ook los kan volgen, ervaar je korte oefening om je in contact te brengen met de methodiek van Birth into Being.

De workshop zelf, verloopt in levels van 2 dagen per keer.

Level 1 behandelt voornamelijk de trauma’s en negatieve imprints opgelopen in je zwangerschap, tijdens je geboorte of in je babytijd.
Level 2 reikt verder naar de negatieve imprints uit je kindertijd.
Level 3 is een verdere verdieping en transformatie van oude kwetsuren.

BIB_logo_small   Hoe?

Binnen het veld van universeel weten wordt een veilige sfeer gecreëerd die je innerlijk weten aanspreekt.

Toegepaste oefeningen en technieken: diepe visualisatie en transformerend proceswerk, beweging en aanraking, kringgesprek, individuele opdrachten

Je ‘werkt’ niet (zoals in een workshop) maar je wordt gaande weg herboren (birthshop) als de persoon die je in wezen bent.

Begeleiding: Nina Benedicte
Wanneer: Film- en introductie avond met korte Birth into Being oefening
op  vraag. Ook de workshop kan op vraag georganiseerd worden. Zodra je een groepje van 3 vormt, kan het hier doorgaan. Vanaf 6 personen kan ik het ook op verplaatsing geven. 

Zie agenda
Prijs: Filmavond: 10€ /persoon of gratis voor wie aansluitend de workshop volgt
Workshop: 125€/dag/persoon- korting mogelijk:
* – 10 %  bij vroeg boeking (tot 3 maanden op voorhand) of bij inschrijving voor de 3 modules (niet cumuleerbaar)
* 100€/dag/ persoon voor koppels of voor wie reeds het Begeleidingstraject volgt
Locatie: Dia Damo – Leuvensebaan 368, 3040 Sint-Agatha-Rode (regio Leuven)
Accommodatie: Overnachten kan in B&B Huis Van Rooi (zelfde locatie) aan -50% op de prijzen vermeld op www.huisvanrooi.be gedurende de workshop
Inschrijvingen: Via deze link