Koppel begeleiding

Koppel begeleiding

Wanneer koppels een tijdlang in relatie staan, ervaren ze soms dat hun partner toch niet zo ideaal is als ze eerst dachten. De kleine kantjes van de partner gaan irriteren, discussies kunnen zorgen voor steeds meer verwijdering van mekaar. Ieder heeft zijn eigen manier om om te gaan met stress: de ene ‘valt aan’, de andere ‘bevriest’ en de volgende ‘vlucht’. Dit kan ook gebeuren binnen de relatie. De communicatie loopt spaak. De intimiteit geraakt zoek. Je voelt je energie zo wegslinken door de onderhuidse conflicten.

Waar is de tijd gebleven toen je mekaar begreep, zelfs zonder woorden? Je verlangt ernaar om je partner opnieuw te zien zoals je hem/haar oorspronkelijk kon zien, om weer liefde te voelen stromen. Je hoopt echt samen te blijven, maar dat energie verlies moet stoppen want zo hou je het niet lang meer vol. Weet je dat het echt mogelijk is, opnieuw genieten van de relatie? Maar misschien zie je als koppel die weg niet meer.

Tijdens een koppel begeleidingstraject, kijken wij naar beide partners. Hoe voel jij je? Hoe reageer je? Wat zegt dat over je pijnplekken? Wat heb je nodig?
We leggen uit wat de functie is van relatie en hoe je partner de beste spiegel is voor jouw evolutie. We reiken handvaten aan voor een verbindende communicatie.

Botsen we op een individueel werkpunt, dan kan het zijn dat één of enkele individuele sessies nuttig zijn. Ondertussen kan het gezamenlijk traject doorlopen.

Na afloop van een begeleidingstraject, heb je beiden inzicht verworven in je eigen pijnplekken en alarmsignalen + die van je partner. Je hebt ontdekt wat je nodig hebt om opnieuw gelukkig te staan in je relatie. Wanneer je getriggerd wordt door je partner, kan je hier op een positieve manier mee omgaan.En je kan je beiden uiten op alle  niveaus. Gaandeweg groeit opnieuw de intimiteit.

Op het einde van een intake sessie, stellen wij een traject voor. De koppel begeleiding wordt gegeven door Nina Benedicte en Hugo: meestal verloopt het gesprek onder ons vier. Het kan ook zijn dat Nina Benedicte iets apart doet met de vrouw, of Hugo met de man. De 1,5 uur durende sessies omvatten gesprek, uitleg en praktische oefening.

We rekenen op de bereidheid van jullie beiden om je te engageren voor je gezamenlijk (en als nodig ook individueel) proces. Regelmatig vragen we om de volgende sessie voor te bereiden.

Begeleiding: Nina Benedicte en Hugo
Wanneer: Op afspraak- sessies van 1,5 u
Prijs: 100 €
Locatie: Dia Damo – Leuvensebaan 368, 3040 Sint-Agatha-Rode (regio Leuven)
Afspraak: 0474/ 20 52 70 of ninabenedicte@diadamo.be